Groenten / Bereidingstijd: 20-30 minuten /

Romige papardelle met paprika, prei en geroosterde tomaat

Bram

Ingrediënten voor romige pasta met paprika, prei en tomaat:

  • Halve tros tomaten
  • 1 prei
  • 2 st rode paprika
  • 200 gr verse pappardelle 
  • 5 tak oregano-tijm of verse oregano
  • 2 tn knoflook
  • 2 st rode ui
  • 50 gr Parmezaanse kaas of 15 gr Edelgistvlokken
  • 75 ml kookroom

 

Basisingrediënten op voorraad

  • Peper en zout 
  • Olijfolie 

 

Benodigdheden

Oven met bakplaat, bakpapier, hapjespan of wok, bakpan en kookpan

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 140 graden.
  2. Rits de blaadjes van de oregano-tijm of verse oregano en hak deze fijn. Pel de knoflooktenen en hak deze fijn. Meng vervolgens de fijngehakte knoflook en oregano-tijm of verse oregano met een scheutje olijfolie.
  3. Halveer de tomaten smeer deze in met een 1/3 van de knoflook-kruidenolie. Leg de tomaten op de bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze voor 15 minuten in de oven.  
  4. Snijd ondertussen de rode ui en de prei in halveringen en was deze grondig.
  5. Was de rode paprika en snijdt in grove stukken.
  6. Verwarm vervolgens de rest van de knoflook-kruidenolie in een hapjespan of wok en fruit hierin de rode ui, de prei en de paprika voor ca. 5 minuten.
  7. Voeg de kookroom toe aan de groenten en laat het in zijn geheel enkele minuten inkoken tot een dikke saus. Maak de groente af met een snufje peper, zout en de Parmezaanse kaas.
  8. Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook hierin de pappardelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  9. Verdeel de pasta over de borden, schep de groenten en de roomsaus eroverheen en serveer de tomaten ernaast.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie