Rijst / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 0-2 personen

Rode bietencurry met kidneybonen en koolrabi

Home Made Chefs

Rode bietencurry

Ingrediënten

  • 1 st koolrabi
  • 500 gr gekookte rode bietjes
  • 1 groene paprika
  • 100 gr zilvervliesrijst
  • 1 st ui
  • ½ tl fenegriek
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl gele currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 gr kidneybonen uit blik
  • Peper en grof zeezout
  • Olijfolie

 

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Bakpan
  • Wok

 

Bereiding

  1. Schil de koolrabi, snijd deze in blokjes en snijd de bietjes in grove stukken.
  2. Pel de ui, snipper deze fijn en snijd de paprika in reepjes.
  3. Verwarm in een wok een scheutje olijfolie en fruit de ui kort hierin aan.
  4. Voeg de paprika, bietjes, de kidneybonen en de koolrabi toe aan de pan en bak ook deze kort mee aan.
  5. Voeg daarna de fenegriek, de ½ van de kurkuma, de currypasta en de kokosmelk toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen en inkoken.
  6. Kook ondertussen de rijst met wat zout en de rest van de kurkuma.
  7. Controleer of de koolrabi een beetje zacht is, dan is de rest ook goed.
  8. Breng de curry op smaak met peper, zout of wat chilisaus als je van pittig houdt.
  9. Serveer de curry met de rijst apart.

 

Dit recept is in samenwerking met Boerschappen

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie