Ovenschotel / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 2-4 personen

Snijden, bakken, klaar! De ricotta traybake

Dirk

Ingrediënten voor de traybake met ricotta: 

  • 2 puntpaprikas
  • 1 st courgette 
  • 600 gram Aviko Gratins Tomaat & Mozzarella
  • 5 takjes tijm
  • 3 tenen knoflook
  • 250 gr ricotta (1cup)
  • 400 gr tros cherrytomaatjes
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el gedroogde oregano
  • Peper en grof zeezout
  • Olijfolie

 

Benodigdheden:

Oven met bakplaat en bakpapier

 

Bereiden:

1.     Verwarm de oven voor op 210 graden.

2.     Leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar om de ingrediënten over te verdelen.

3.     Snijd vervolgens de puntpaprika en courgette in grove stukken.

4.     Stort de ricotta in het midden van de bakplaat.

5.     Verdeel de gratins over de bakplaat.

6.     Meng de grove groenten samen met de olijfolie, chilivlokken en gedroogde oregano, verdeel vervolgens de groenten over de bakplaat.

7.     Plaats als laatst de takjes tijm over de bakplaat.

8.   Bak ongeveer 25/30 minuten tot de groenten gaar zijn, en de gratins en de ricotta bruin gekleurd zijn.

 

Benieuwd naar andere ovenschotels? Klik hier

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie