Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 40-50 minuten / 6-8 personeen

Oh crêpe! je favo red velvet crêpes-taart

Home Made Chefs

Ingrediënten

Pannenkoeken;

  •       150 gr roomboter (plus extra voor het bakken)
  •       175 gr bloem
  •       1 zakje vanillesuiker
  •       6 eieren
  •       500 ml volle melk
  •       Rode kleurstof

Vulling;

  •  200 ml slagroom

  •  400 gr mascarpone

  • 2 limoen (sap en rasp)

  • 75 gr poedersuiker (plus extra voor bestrooien) 

Basisingrediënten op voorraad 

  • Olijfolie
  • Peper en grof zeezout 

Benodigdheden

Bakpan met antiaanbaklaag

Bereiding:

  1. Smelt de boter voor de flensjes.
  2. Klop de eieren los in een ruime kom en meng met de bloem. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot er een glad beslag ontstaat. Klop de vanillesuiker, een snuifje zout en de gesmolten boter door het beslag.
  3. Breng het beslag op kleur met flink wat rode kleurstof en laat daarna een kwartier rusten.
  4. Smelt telkens een klein klontje boter in de koekenpan en bak ongeveer 25-30 dunne flensjes van het beslag.
  5. Klop voor de vulling de slagroom lobbig met de helft van de poedersuiker. Roer de mascarpone los met andere helft van de poedersuiker. Schep de limoenrasp en het limoensap door de mascarpone en spatel de slagroom hier weer voorzichtig door.
  6. Bestrijk elk flensje dun met het mascarponemengsel. Ga zo door tot de pannenkoeken op zijn. Laat ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven en helemaal koud worden. Bestrooi met poedersuiker.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie