Salades / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 0-2 personen

Quinoa met geroosterde worteltjes, YES!

Danny

Een heerlijke maaltijdsalade vol met groenten. 

Ingrediënten: 

  • 100 gram bospeen, geschild
  • 2 eetlepels honing
  • 1 citroen, rasp en sap
  • Flinke scheut olijfolie
  • Peper en zout, naar smaak
  • 75 gram quinoa
  • ¼ prei, wit in dunne reepjes gesneden
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • 2 eetlepels hazelnoten, geroosterd
  • 50 gram rucola
  • 2 eetlepels fetablokjes

Bereiden: 

  1. Leg de geschilde bospenen op een ovenschaal en schep er de honing , citroensap, een scheut olijfolie en peper en zout naar smaak overheen. Wentel de worteltjes hier goed doorheen. Rooster de worteltjes in de oven op 180 graden in 15-20 minuten en roer ze regelmatig door. Voeg als ze te snel kleuren een beetje water toe. Als de worteltjes zacht worden kunnen ze uit de oven.
  2. Kook ondertussen de quinoa naar aanwijzing op de verpakking. Laat de quinoa daarna afkoelen tot kamertemperatuur. 
  3. Meng de gekoelde quinoa met het vocht van de worteltjes op de bakplaat, de preireepjes, granaatappelpitjes, hazelnoten, rucola en fetablokjes. Maak de salade verder op smaak met citroenrasp, peper en zout en olijfolie. Serveer er de geroosterde worteltjes bovenop.

 

Dit gerecht komt uit het boek: Vega Lekker.

Samenwerkingen: 

Bowls & Dishes
Saskia Lelieveld
 

Meer lekkere salade recepten? Klik hier!

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie