Groenten / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Pulled Chicken Burrito

Sterre

Niet zomaar een burrito, maar eentje die uit 8 lagen bestaat: pulled chicken, guacamole, salsa, sour cream, rijst, bonenspread, cheddar en koriander. 8 lagen, te omschrijven in 1 woord: geweldig. Laat je niet bang maken door al deze ingrediënten, want hij is ernstig makkelijk in elkaar te zetten. 

Tip: spicy lover? ga dan voor de La Morena bonenspread mét chipotle en adobo. Ben wel voorzichtig, want wij waren iets te enthousiast waardoor er sommigen (laten we geen namen noemen) een klein poosje onder de kraan hingen.

 

Ingrediënten voor pulled chicken burrito's

  • 400 gr kipfilet
  • 2 el Verstegen tex-mex blend voor burrito's
  • 200 gr La Morena bayo bonenspread of La Morena bonenspreas met chipotle en adobo 
  • 1 tomaat
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 3 limoenen
  • 2 el mayonaise
  • 30 gr verse koriander
  • 100 gr witte langraanrijst
  • 400 ml kippenbouillon
  • 125 gr sour cream
  • 100 gr geraspte cheddar
  • 6 wraps

 

Basisingrediënten op voorraad

  • Peper en zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • 5 el olijfolie

 

Benodigdheden

Kookpan, koekenpan, staafmixer, rasp

 

Bereiding

  1. Bereid de kippenbouillon. Bereid hierin de rijst volgens de aanwijzigen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte. Meng 2 el zonnebloemolie met de burritokruiden en wat zout en schep om met de kip. Verhit de grillpan zonder olie of boter en bak de kip op hoog vuur goudbruin en gaar. Neem uit de pan en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar.
  3. Snijd komkommer en tomaat in kleine blokjes van 1/2 cm en snipper de ui zo klein mogelijk. Snijd de helft van de koriander grof. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil van 2/3 van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng de komkommer, tomaat, ui, gesneden koriander, 2/3 van het limoensap en -rasp met 1 el olijfolie tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees van 1 avocado in een hoge beker. Doe 2/3 van de rest van de koriander bij de avocado. Voeg de rest van het limoensap en -rasp, de mayonaise en het water toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 
  5. Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer steeds 1 wrap met sour cream en beleg met salsa, bonenspread, rijst, kip, avocadosaus en cheddar. 
  6. Vouw eerst de brede kant over de vulling en dan de zijkanten naar. binnen en rol verder op. Maak zo de rest van de burrito's en serveer. 

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest