Soep / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 2-4 personen

Pompoencurrysoep met muntolie, lekker voor de koude dagen

Home Made Chefs

Ingrediënten voor de pompoencurrysoep met muntolie: 

  • 400 gr pompoen, in blokjes
  • 1 st witte ui
  • 2 tn knoflook
  • 1 duim gember
  • Mespuntje korianderpoeder
  • Mespuntje komijnpoeder
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 el gele currypasta
  • 1 dl Alpro cuisine
  • 1 dl olijfolie
  • 1 bos mint
  • 20 gr bruine amandelen

 

Benodigdheden

Soeppan, litermaat en staafmixer

 

Bereiden:

  1. Pluk de blaadjes van de mint, houd een paar mooie fijne blaadjes achter voor de garnering en pureer de rest van mint met een staafmixer of blender tot een groene olie.
  2. Breng de muntolie op smaak met een beetje zout.
  3. Pel de knoflook en de ui en snipper deze fijn.
  4. Schil de gember en rasp deze fijn.
  5. Fruit in de soeppan de gember, de knoflook en de ui zachtjes aan in een scheutje olijfolie.
  6. Voeg de blokjes pompoen toe en bak ook deze kort aan.
  7. Voeg nu de specerijen en de currypasta toe en bak ook deze kort mee.
  8. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 15 minuten koken tot de pompoen zacht is.
  9. Voeg de Alpro cuisine toe en pureer het geheel tot een gladde soep.
  10. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  11. Hak de bruine amandelen en garneer hiermee de soep af samen met de muntolie.

 

Hier vind je onze andere soepen.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie