Bereidingstijd: 0-10 minuten /

Pompoen-kaneelbroodjes (cinnamon buns) met Speculoos

 

Ingrediënten voor pompoen-kaneelbroodjes

Voor het deeg:

  • 90 g zelfrijzende bakmeel
  • 10 g pompoen puree
  • 10 g yoghurt 
  • 20 g margarine
  • 3 el melk
  • 5 ml vloeibare zoetstof
  • ½ tl pompoen kruiden (of kaneel)
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl vanille-extract

Voor de vulling:

  • 2 tl gesmolten biscuit lotus spread

Voor de dressing:

  • 3 el yoghurt
  • ¼ tl kaneel
  • 5 druppels vloeibare zoetstof

 

Benodigdheden

Magnetron

 

Bereiding

  1. Meng de bloem, kaneel en bakpoeder.
  2. Smelt ondertussen de margarine samen met de melk. 
  3. Voeg de margarine, melk, zoetstof, pompoenpuree en yoghurt toe aan de bloem en kneed het tot een bal. Als het er nog droog uitziet, voeg dan 1 el melk toe.
  4. Rol het deeg plat. Niet te dun, ongeveer 3 mm dik. Verdeel de Biscoff Lotus spread over het deeg. Rol het deeg op en snijd het in 3 stukken.
  5. Leg de broodjes in een kom en verwarm deze 90 seconden in de magnetron op 1000W. Misschien moet je er wat mee experimenteren, zijn ze te droog, plaats ze dan korter in de magnetron of voeg meer melk toe. Als ze te nat zijn, plaats ze dan 10 sec. langer in de magnetron. 
  6. Meng de ingrediënten van de topping door elkaar en sprenkel dit erover.

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie