Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Pittige veggie wok met aubergine

Danny

Ingredieënten voor de pittige veggie wok met aubergine

  • 300 gram stevige tofu
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 2 tenen knoflook
  • 3 centimeter gember
  • 1 limoen
  • Zonnebloemolie
  • 5 limoenblaadjes
  • 4 eetlepel sambal oelek 
  • 4 eetlepel suiker

 

Extra benodigdheden:

Wok
Kookpan
Keukenpapier

Bereiden:

  1. Snijd de tofu en de aubergine in gelijke blokjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de  zaadlijsten en snijd ook in blokjes net zo groot als de aubergine. Halveer de komkommer in de lengte, snijd in elk in 4 parten en snijd de parten in schuine stukken van circa 4 centimeter.
  2. Pel en hak de knoflook. Snijd de gember in plakjes. Snijd de limoen in partjes.
  3. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in de wok. Bak de tofublokjes in circa 4 minuten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Schenk de meeste olie voorzichtig uit de pan tot er circa 3 eetlepels overblijft, houd deze olie achter en wok de aubergine circa 4 minuten goudbruin. Voeg de paprika, komkommer toe en wok de groenten goudbruin en knapperig.
  5. Haal de groenten uit de pan. Verhit een scheutje van de achtergehouden olie en fruit de knoflook op zacht vuur.
  6. Voeg de gember, limoenblaadjes en sambal toe en fruit kort mee. Voeg de suiker, een scheutje water en de limoenpartjes toe. Kook kort door en breng eventueel op smaak met extra suiker. Voeg de groenten en tofu toe en warm kort door.  

Serveer deze wok met witte rijst.

Tip: Is deze wokschotel nog te pittig? Voeg dan iets meer suiker toe.

 

Uit het boek: Wokking lekker

Samenwerkingen: 
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld

 

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie