Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Pittige vegetarische groenten curry

Deze simpele curry is echt ongeloofkijk gemakkelijk te maken. De groenten zijn lekker spicy en worden afgemaakt met krokante cashewnoten. pittige vegetarische curry

Ingrediënten voor de pittige vega curry:

  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 eetlepels currypasta
  • 1 rode paprika
  • 1 broccoli
  • 1 winterpeen
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 200 milliliter sterke groentebouillon
  • ½ citroen
  • 100 gram cashewnoten

 

Extra benodigdheden:

Wok
Kookpan
Staafmixer
Keukenmachine

 

Bereiden:

  1. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  3. Schil de wortel, halveer in de lengte en snijd in plakjes met een dikte van een halve centimeter.
  4. Verhit de arachideolie in de wok op middelhoog vuur. Voeg twee grote eetlepels currypasta toe en bak dit al roerend circa 1 minuut. Let op dat de currypasta niet aanbrandt!
  5. Voeg de broccoli en wortel al roerend toe en wok circa 4 minuten. 
  6. Voeg de kokosmelk, groentebouillon, een halve uitgeperste citroen en de gesneden paprika toe aan de curry, roer goed door en laat circa 5 minuten sudderen. 
  7. Bestrooi de curry met de cashewnoten. 

Serveer de vega curry met jasmijnrijst.

Uit het boek: Wokking Lekker

Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie