Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Pittige spruitjeswok met spekjes en krieltjes

Dit pittige gerecht is een supersnel klaar en is een afleiding van de Indische sambal goreng spruitjes. 

pittige spruitjeswok

Ingrediënten voor de pittige spruitjeswok:

  • 500 gram spruitjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 centimeter gember
  • 1 tomaat
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 125 gram spekreepjes
  • 125 gram voorgekookte mini-krieltjes
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 scheut ketjap

 

Extra benodigdheden:
Wok
Kookpan

 

Bereiden:

  1. Maak de spuitjes schoon en halveer de grote spruitjes. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de spruitjes beetgaar. Laat de spruitjes uitdampen.
  2. Pel de ui en snijd in parten. Pel en hak de knoflook. Snijd de gember in plakjes. Snijd de tomaat in stukjes.
  3. Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en wok de spuitjes met de uien, spekjes en voorgekookte mini-krieltjes circa 2 minuten. Voeg de knoflook, sambal en ketjap toe en bak kort mee.
  4. Voeg de tomatentukjes toe en breng de pittige spruitjeswok op smaak met zout en peper. 

 

Uit het boek: Wokking Lekker

 

Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie