Pina Colada Wok met Gezouten Karamelsaus

Het is een week voor de zoetekauwen onder ons, op 3 april is het Chocolademousse Dag en op 5 april is het Karamel Dag. Onze Home Made Chefs hebben voor iedere speciale dag een heerlijk recept. Benieuwd naar alle speciale dagen, neem dan eens een kijkje op onze food kalender!

pina colada wok

Ingrediënten voor de pina colada wok:

  • 80 gram kokosrasp
  • 1 ananas
  • 100 gram suiker
  • Mespuntje zout
  • Scheutje bruine rum
  • 200 milliliter room
  • 3 kokosmakronen
  • 3 bollen vanille ijs

 

Extra benodigdheden:
Wok
Houten pollepel

 

Bereiden:

  1. Rooster de kokosrasp in een droge wok goudbruin. Haal uit de wok en laat afkoelen.
  2. Halveer de ananas in lengte. Haal met een lepel het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Bewaar de uitgeholde ananas voor de presentatie.
  3. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes van 4x4 centimeter.
  4. Verhit de wok op middelhoog vuur en karamelliseer beetje bij beetje de suiker. 
  5. Voeg zout toe.
  6. Voeg de ananasblokjes toe en meng door. Karamelliseer de ananas circa 4 minuten. Blus af met de rum en de room. 
  7. Kook de room door tot je een gladde saus hebt. 
  8. Schep de Piña Colada wok in de uitgeholde ananassen.
  9. Bestrooi met de kokosrasp en garneer met kokosmakronen.
  10. Serveer de pina colada wok met vanille ijs.

 

Tip: In plaats van normaal zout is grof zeezout ook erg lekker! 

Wil je ook een keer een ander toetje bereiden met ananas? Probeer dan eens de gegrilde ananas met chocolademousse

 

Uit het boek: Wokking Lekker

 

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie