Bereidingstijd: 40-50 minuten / 4-6 personen

Peche melba

De klassieke peche melba is verzonnen door Auguste Esocoffier, hij is ook de bedenker van de dame blanche en poire belle helene. Kort gezegd gepocheerde perziken in vanillesiroop in een timbaal geserveerd met vanille-ijs en frambozenpuree. Ik heb hem in een twist gezet, waarbij we opzich niet ver weg gaan van het originele recept. 

peche melba

Ingrediënten voor de peche melba:

  • 1 fles goedkope droge witte wijn
  • 200 gram suiker
  • 1 citroen, in stukken
  • 1 sinaasappel, in stukken 
  • 2 el vanillesuiker
  • 1 steranijs
  • 4 perziken, in parten en zonder pit 

Fruittuille

  • 100 gram poedersuiker
  • 40 gram zachte boter
  • 50 gram frambozenpuree
  • 30 gram bloem
  • Druppel rode kleurstof

Frambozensegmenten

  • 4 el diepvriesframbozen, fijn gedrukt tot segmenten

Extra benodigdheden:

  • 4 quenelles vanille-ijs
  • Frambozencoulis 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. 
  2. Breng voor het pocheervocht de witte wijn met de suiker, citroen, sinaasappel en de specerijen aan de kook.  Gaar de perziken circa 15 minuten zonder te koken.  De tijd is afhankelijk van de rijpheid van de perziken. Laat ze in het vocht afkoelen. 
  3. Meng voor de fruittuille alle ingrediënten samen tot een glad beslag. Laat een uur rusten in de koelkast.  Smeer het beslag uit tot rondjes op een bakmatje. Bak de kletskoppen circa 8 minuten tot ze droog aanvoelen en laat ze na het bakken uitharden.
  4. Serveer per coupe 4 parten perzik en een flinke quenelle vanille-ijs. Werk af met een fruittuille, frambozencoulis en de frambozensegmenten.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie