Pasta / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 0-2 personen

Pasta met groene groenten en broccolipesto

Home Made Chefs

Ingrediënten voor de pasta met groene groenten en broccolipesto:

Broccolipesto:

  • 150 gr broccoli
  • 15 gr pijnboompitten
  • 30 gr verse basilicum
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • 1 tn knoflook
  • 1 el citroensap
  • Zwarte peper

 

Overige ingrediënten:

  • 30 gr rucola
  • 200 gr bimi of gewone broccoli
  • 200 gr sperziebonen
  • 125 gr spaghetti of linguine
  • Rasp van 1 citroen

 

Benodigdheden

Kookpan en blender

 

Bereiden:

  1. Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes, blancheer de broccoli ca. 4 minuten tot hij zacht is maar niet gaar en bruin. 
  2. Laat de pijnboompitten roosteren in een droge pan.
  3. Doe de broccoli, pijnboompitten, verse basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en citroensap in een blender en mix deze fijn, maar niet helemaal glad.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Kook de bimi en de sperziebonen beetgaar in ca. 4 minuten.
  6. Kook ondertussen ook de spaghetti volgens de verpakking en meng met ½ van de broccoli pesto.
  7. Serveer de spaghetti met de groenten en lepel hierop de rest van de pesto.
  8. Rasp daarover een beetje extra Parmezaanse kaas en de schil van een citroen en garneer met de rucola.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie