Pasta / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 0-2 personen

Overheerlijke frittata met malse kip en zoete aardappel

Home Made Chefs

Overheerlijke frittata met malse kip en zoete aardappel.

 

Ingrediënten

  • 2 st kipfilet
  • 1 st aubergine
  • 600 gr zoete aardappel
  • 6 eieren
  • 200 gr yoghurt
  • ½ tros tomaat
  • 50 gr babyleaf sla
  • 10 gr tijm
  • 1 st ui
  • 200 ml melk
  • Peper en grof zeezout
  • Olijfolie

 

Benodigdheden

  • Oven met ovenschaal of hittebestendige pan

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes en de gepelde ui in halve ringen.
  3. Schil de zoete aardappels, en snijd de aubergine en de zoete aardappels in de lengte en snijd ze in halve manen.
  4. Bak nu afzonderlijk van alle groenten en kip tot ze bijna gaar zijn. 
  5. Meng alle aangebakken ingrediënten in een met papier beklede ovenschaal of hittebestendige pan.
  6. Meng de eieren met de yoghurt en de melk en breng op smaak met peper zout en de fijngehakte tijm.
  7. Giet het eiermengsel op de groenten, de groenten mogen er wel een beetje bovenuit steken dat ziet er leuk uit als het uit de oven komt.
  8. Bak de fritata in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten totdat hij gaar is. Om te zien of de fritata gaar is, schud een beetje met de ovenschaal. Beweegt het geheel nog, laat dan nog even in de oven staan.
  9. Snijd de tomaat in partjes en verdeel samen met de sla over de fritata wanneer deze uit de oven komt. 

 

Dit recept is afkomstig van Boerschappen

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie