Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Oven geroosterde wortels met tahini citroen dressing van to the moen

Heb jij al je menu samengesteld voor je upcoming diner party? Op zoek naar wat je het best kan erbij kan serveren? Ik heb een makkelijk bijgerecht voor jullie! Ideaal bij vlees vis of vega.

 wortels

Ingrediënten voor de oven geroosterde wortels:

  • 500 gram wortelen
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel peper 
  • ¼ theelepel koriander poeder
  • ¼ theelepel komijn poeder
  • ½ theelepel sumak (optioneel) 

Tahini dressing 

  • 60 milliliter tahini
  • 60 milliliter water
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook 
  • ¼ theelepel zout 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de wortelen schoon en halveer deze.
  3. Meng in een kom de kruiden en olie. Voeg hierbij de wortelen en meng goed door.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortelen over de bakplaat. 
  5. Rooster de wortelen 15-20 min.
  6. Maak ondertussen de tahini saus. Pers in een kleine kom de knoflook en voeg daar de overige ingrediënten aan toe. 
  7. Drizzle de tahini saus voor het serveren over de wortelen. 

Fijne dagen alvast! 

Wil je meer recepten van Muna? Neem dan een kijkje op haar pagina. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie