Bereidingstijd: 50-60 minuten / 2-4 personen

Oshi Sushi met Zalm

sushi zalm

Ingrediënten voor de oshi sushi:

  • 250 gram sushirijst
  • 350 milliliter water 
  • Sushi azijn, naar eigen smaak toe te voegen
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 norivellen
  • 1 komkommer, in dunne reepjes
  • 300 gram gerookte zalm, aan plakjes
  • 3 eetlepels hoisinsaus

 

Extra benodigdheden: 
Oshi sushi vorm

 

Bereiden:

  1. Spoel de rijst met water tot het spoelwater helder is. Laat de rijst 10 minuten rusten. Zet de rijst met 350 ml koud water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur. Kook de rijst daarna verder, circa 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur nog lager en kook de rijst nogmaals circa 8-12 minuten op het laagste vuur. Draai het vuur uit en laat de rijst circa 15 rusten met een theedoek en daarop de deksel op de pan. Spreid de rijst uit in een brede bak of kom zodat de rijst goed verspreid is en iets af kan koelen. Verdeel sushi azijn over de rijst tot elk korreltje glimt.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schenk het eimengsel in een pan. Laat het ei al roerend stollen. Laat afkoelen.
  3. Druk voorzichtig de rijst in de oshi sushimaker op een norivel, verdeel komkommer, roerei, weer rijst en tot slot de plakjes gerookte zalm over de vorm. Druk goed aan en snijd de oshi sushi in gelijke plakken. Bestrijk met hoisinsaus.

Tip: als er een bereidingswijze op de verpakking van de sushirijst staat, houd die dan altijd aan. 

Uit het boek: Eten met stokjes

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie