Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 0-2 personen

Juutlovesfood maakt een mini aardbeien watermeloen taartje

Een heerlijk fris plantaardig ontbijttaartje, deze van Juutlovesfood. 

Ingrediënten voor het mini-taartje: 

Voor de bodem: 

  • 30 gram geroosterde amandelen 
  • 30 gram rauwe cashewnoten 
  • 3 medjoul-dadels, ontpit 
  • Snuf zeezout 

Voor de fruitlaag: 

  • 1 handvol cashews, een nacht geweekt. 
  • 200 gram verse aardbeien 
  • 1 handvol watermeloen 
  • 3 eetlepels kokosmelk* 
  • 50 gram cacaoboter, Au-bain-Marie gesmolten 
  • 5 milliliter vanille-aroma 
  • 80 milliliter rijstsiroop, optioneel

*Zet je blikje kokosmelk voor gebruik een paar uur in de koelkast. Het kokoswater en vet zal zich van elkaar scheiden. Op het moment dat de melk begint te scheiden (laat het niet helemaal hard worden), schep met een lepel de vettige, klonterige stukjes eruit. 

Extra nodig: keukenmachine, blender, bakvorm van 12 cm. 

 

taartje aardbei Juutlovesfood

Bereiden: 

  1. Maal in de keukenmachine de amandelen, cashewnoten en zeezout fijn. Voeg hierna de dadels toe en maal tot een kleverig deeg ontstaat. Pers het deeg op de bodem van de bakvorm en zet opzij. 
  2. Meng in een blender alle ingrediënten voor de fruitlaag, behalve de cacaoboter. Meng tot een gladde vulling. Giet de gesmolten cacaoboter erbij en meng tot deze volledig is opgenomen. 
  3. Giet de vulling in de bakvorm op de bodem. Plaats in de vriezer om op te stijven. Dit duurt circa 5 uur. 
  4. Haal het taartje 20 minuten voor serveren uit de vriezer. Decoreer met aardbeien en eetbare bloemen.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie