Groenten / Bereidingstijd: 2+ uur / 2-4 personen

Marokkaanse harira soep

Danny

Hoe kom je de herfst door met een lekker warm gevoel? Met deze verrukkelijke Harira soep natuurlijk. Deze soep zit bomvol ingrediënten en smaakjes en is heerlijk tijdens dit kille weer.

Harira soep

Ingrediënten voor de Marokkaanse harira soep: 

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel ras el hanout poeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1,5 liter krachtige groentebouillon
  • 1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt
  • 50 gram vermicelli fijn
  • 15 gram koriander, grof gehakt
  • 1 citroen, in partjes

Extra benodigdheden:
Soeppan

Bereiden:

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan op laag vuur, fruit de ui en de knoflook 3 minuten aan. Voeg de komijnpoeder, ras el hanout poeder en de paprikapoeder toe en roer goed door.
  2. Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon en de kikkererwten toe en laat 1 uur zachtjes doorkoken. Blijf regelmatig roeren.
  3. Voeg de vermicelli toe en kook zoals staat beschreven op de verpakking.
  4. Vul een kom met de Marokkaanse soep, bestrooi met verse koriander en garneer met een partje citroen.

 

Tip: heerlijk met Marokkaans brood.

 

Uit het boek: Slow Cooking

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie