Bereidingstijd: 20-30 minuten / 4 personenen

Makkelijke enchiladas met kip, maïs en cheddarkaas

Kris

Ingrediënten voor enchiladas met kip, maïs en cheddar

  • 8 tortillawraps 
  • 4 kippendijen 
  • 1 kippenbouillonblokje 
  • 400 g mais 
  • 300 g geraspte cheddar 
  • 600 ml fajitasaus of tomatensaus 
  • 300g zure room 
  • 2 avocado’s, in blokjes
  • verse koriander, fijngehakt
  • 1 tl Mexicaanse kruiden 

 

Basisingrediënten op voorraad 

  • Peper & zout 

 

Benodigdheden

Kookpan, ovenschaal, oven

 

Bereiding

  1. Doe de kippendijen in een kookpan, vul deze met water tot de kip onder staat. Voeg vervolgens het bouillonblokje toe en kook de kippendijen 45 minuten gaar in de bouillon. Haal de kippendijen uit de bouillon, laat deze afkoelen. Pluk al het vlees van de kip met behulp van twee vorken.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de geplukte kip met mais, de helft van de cheddarkaas en 4 el zure zoom. Breng deze mengeling op smaak met peper, zout en Mexicaanse kruiden 
  3. Verdeel een beetje van de fajitasaus in een ovenschaal. Vul de wraps met het kippenmengsel, rol ze op en leg ze in de ovenschotel. Verdeel de resterende fajitasaus over de wraps. Lepel er een beetje zure room over en strooi er de rest van de cheddar over 
  4. Bak gedurende 25 minuten in de oven. Maak de enchiladas af met blokjes verse avocado en koriander.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie