Groenten / Bereidingstijd: 0-10 minuten / 0-2 personen

Lunchen met Juutlovesfood: Pita met paarse wortelsalade

Dat Juutlovesfood mooie kleurrijke spreads en lunchgerechten maakt dat weten we. En daar zijn we dol op! Dit plaatje is weer heerlijk, en vegan! Vandaag maakt Jutri Pita's met Paarse Wortelsalade. Smakelijk! 

Ingrediënten voor de pita's met paarse wortelsalade: 

  • 3 eetlepels ‘basic cashew-cream’ (zie recept hieronder) 
  • 1 geraspte paarse wortel 
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Handvol peterselie, fijngehakt 
  • 1 bosje groene asperges 
  • 1 teen knoflook, geraspt 
  • Zout en peper 
  • 2 pita’s 

Bereiden:

  1. Meng in een kom de cashew-cream, wortel, knoflookpoeder en peterselie. 
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de asperges met de knoflook tot ze gaar maar nog wel knapperig zijn. Je kunt ongeveer 100 milliliter water toevoegen om het proces te versnellen. 
  3. Snijd de pita’s open en besmeer met de wortelspread. Verdeel de asperges over de pita’s en breng op smaak met zout en peper. 

Ingrediënten voor de 'cashew-cream':

  • 200 gram cashewnoten 
  • 125 milliliter water 
  • Sap van 1 citroen 
  • 3/4 theelepel zeezout 

Bereiden:

  1. Laat de cashewnoten minimaal een nacht weken in koud water, of 6 uur in heet water. Giet daarna af. 
  2. Pureer alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie