Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 8+ personen

Lopend chocoladetaartje

Danny

lopend chocoladetaartje

Ingrediënten voor de lopende chocoladetaartjes: 

  • 100 gram suiker
  • 4 eieren
  • 4 eidooiers
  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram chocolade, gesmolten
  • 40 gram bloem
  • 1 eetlepel cacaopoeder 

Extra benodigdheden:
12 kleine vormpjes

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Klop de suiker en de eieren schuimig, maar niet stijf. 
  3. Los de boter op in de gesmolten chocolade. Meng de geklopte eieren erdoor en meng vervolgens de bloem door. 
  4. Vul de ingevette vormpjes met het beslag en bak ze circa 13 minuten. Stort ze direct op borden en bestrooi met een beetje cacaopoeder. 

Tip: Serveer de cakejes zo snel mogelijk na het bakken. Ze zijn heerlijk met vanille-ijs. Je kunt de cakejes ook bewaren in de koelkast en verwarmen in de magnetron 600 watt, 1 minuut. 

Het recept voor lopende chocoladetaartjes komt uit het boek: Masterclass Desserts.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie