Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Linzencurry met naanbrood

Sterre

Sterre: 'Als we het over mijn meest favoriete doordeweekse gerecht hebben, dan staat deze hoog in mijn lijstje. De eerste keer dat je 'm maakt sta je misschien een schamele 15-20 minuten in de keuken, maar na een paar keer heb je 'm serieus in 7,5 minuut in elkaar geflanst. Vergeet alsjeblieft de Griekse yoghurt en koriander niet, deze zorgen dat de curry van een 8,5 naar zeker een 9,5 stijgt. Én, misschien lijk ik een zeur, maar de rode currypasta van Koh Thai is simpelweg echt de allerbeste optie voor deze linzencurry. Let wel op dat wanneer je een andere currypasta gebruikt je uitkijkt met de hoeveelheid die je jofel in de pan schept. De ene pasta is de ander niet en kan qua pittigheid ENORM variëren, trust me: I know. Die van Koh is redelijk mild waardoor je best wat scheppen aankan (Denk ik. maarja, ik eet bij de Indonees tot ik jankend aan tafel zit, dus misschien niet zo'n best vergelijkingsmateriaal). Maak je 'm voor de kids, dan kun je makkelijk een schep minder toevoegen, daar maak je hem zeker niet minder lekker mee'. 

Alhoewel het een curry is, is-ie redelijk vloeibaar waardoor je lekker met dat naanbrood kan scheppen. Wil je 'm iets steviger hebben dan voeg je gewoon makkelijk wat minder kokosmelk toe.

 

Ingrediënten voor linzencurry met naanbrood:

 • 800 gr linzen uit blik of pot
 • 500 ml kokosmelk
 • 3 á 4 el Koh Thai Rode Currypasta 
 • 4 stukken geroosterde paprika uit pot
 • 3 tomaten 
 • 4 el Griekse yoghurt
 • 15 gr verse koriander
 • 2 Patak's Naanbrood

 

Basisingrediënten op voorraad

 • Peper en zout
 • Olijfolie

 

Benodigdheden

Koekenpan of wok, oven of broodrooster

 

Bereiding:

 1. Verwarn de oven voor. Snijd de geroosterde paprika en de tomaten in grove stukken. Spoel de linzen om en laat uitlekken.
 2. Giet een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en schep de currypasta erbij als de pan heet is. Varieer de hoeveelheid naar wens van pittigheid. Laat de smaken van de curry voor 1 minuut vrijkomen, voeg de tomaten en paprika toe en bak voor 3 minuten.
 3. Zet de warmtebron lager en voeg nu de linzen en de kokosmelk toe. Roer het geheel om en laat voor een paar minuten zachtjes pruttelen. 
 4. Snijd ondertussen de koriander fijn en leg het naanbrood in de oven. TIP! Geen oven of geen zin om de oven voor te verwarmen? Doe ze in de broodrooster. 
 5. Schep de linzencurry in kommen en garneer met een eetlepel Griekse yoghurt, koriander en serveer met naanbrood.

 

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie