Soep / Bereidingstijd: 40-50 minuten / 2-4 personen

Linzenballetjes met gele currysoep

Bram

Ingrediënten voor linzenballetjes met gele currysoep:

Linzenballetjes:

  • 200 gr rode linzen uit blik
  • 100 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 4 teen knoflook
  • 40 gr havermout
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Cayennepeper naar wens

 

Gele-currysoep:

  • 1 el gele curry pasta
  • 1 st ui
  • 2 tn knoflook
  • 300 gr wortelrasp
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 dl kokosroom
  • Groene kruiden (bv koriander of kervel) 

 

Basisingrediënten op voorraad 

  • Olijfolie
  • Peper en grof zeezout

 

Benodigdheden

Soeppan, staafmixer, bakpan

 

Bereiding

gele currysoep;

  1. Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.
  2. Fruit in de soeppan de ui en de knoflook aan in een scheut olijfolie, voeg de currypasta toe, de geraspte wortel en laat dit 1 minuut bakken.
  3. Voeg daarna de groentebouillon toe en kook het geheel met de deksel op de pan gaar in 20 minuten.
  4. Voeg als de wortel zacht is de kokosroom toe en pureer het geheel tot een gladde soep.

 

Linzenballetjes;

  1. Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Giet de rode linzen uit blik af. 
  2. Voeg voor de balletjes alle ingrediënten toe aan een kom en kneed met de hand tot een samenhangend deeg en vorm hiervan balletjes van ongeveer 4 cm doorsnede.
  3. Bak deze in 5 minuten gaar en krokant in een bakpan met een flinke scheut olie.
  4. Serveer de soep met de gebakken linzenballetjes en garneer af met de grof gehakte groene kruiden.

Gek op linzen? Deze kokos linzen currysoep is ook zeker het proberen waard.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie