Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 4 personenen

Lemon meringue inspired ontbijt met bananencurd

Home Made Chefs

Ingrediënten voor een lemon meringue inspired ontbijt met bananencurd

  • 40 g Eat Natural granola, wij gingen voor extreme cacao
  • 2 bananen
  • 2 eidooiers
  • 2 el suiker 
  • 60 g boter
  • sap en rasp van 1/2 citroen
  • 1/2 tl kurkuma (optioneel)

 

Meringue

  • 1 blik kikkererwten voor het vocht, of 125 ml kikkererwtenvocht
  • 150 gr suiker
  • 2 el poedersuiker
  • Óf - voor het gemak - 150 g volle kwark als topping

 

Bereiding

  1. Pureer de bananen met de suiker en het citroensap, -rasp, de eidooiers en eventueel de kurkuma voor de kleur.
  2. Breng een laagje water in een steelpan aan de kook. Draai het vuur laag, doe de boter in een kom en laat deze smelten door de kom op het steelpannetje te zetten. Voeg de bananenpuree bij de boter en gaar de curd au bain marie. Blijf goed roeren over de bodem van de kom. De curd is klaar zodra hij net zo dik is als vla. Laat afkoelen. 
  3. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Klop het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min zo dik mogelijk met een keukenmachine of handmixer. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker toe.
  4. Vul de Mason Jar met een laagje granola. Volg dan met de afgekoelde curd en top af met de aquafaba of een dot volle kwark. 

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie