Bereidingstijd: 0-10 minuten /

Lekker zomers en super makkelijk! Yoghurt-rood fruit ijsjes.

Danny

Super simpel maar wel ontzettend lekker en fris, deze yoghurt-rood fruit ijsjes! En, een leuke verrassing! Je verwerkt namelijk cress in dit recept. Hoe leuk! 
Lijkt dit je helemaal niks? Dan kun je het natuurlijk ook gewoon weglaten. 
Deze ijsjes zijn overigens ook heel leuk om samen met je kinderen te maken en op te snoepen. 

Ingrediënten voor de yoghurt-fruit ijsjes: 

  • 800 milliliter volle yoghurt 
  • 4 eetlepels honing 
  • cress, bijvoorbeeld atsina cress (anijs-smaak)
  • Verschillende soorten rood fruit 

Extra nodig: Ijsjesvorm, houten stokjes. 

Bereiden:

  1. Roer de honing door de yoghurt. Het is handig om dit in een maatbeker of mengkom met schenktuit te doen, dan kun je het daarna gemakkelijk in de ijsvorm gieten. 
  2. Snijd het fruit zodat het makkelijk in de ijsvorm past. Blauwe bessen kun je heel laten, frambozen en aardbeien halveer je of snijd je in plakjes of kwarten. 
  3. Vul de ijsvormpjes met de helft van het fruit. Vul de vormpjes tot de helft met yoghurt. Tik even met de ijsvorm op het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen. Vul de vormpjes met de rest van het fruit, leg hier bovenop de cress en vul daarna met de rest van de yoghurt. Tik weer even op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen en de yoghurt gelijkmatig te verdelen. 
  4. Sluit de ijsvorm met de deksel en steek de stokjes erin. Laat minimaal 3 uur in de vriezer opstijven. De ijsjes blijven ongeveer 2 maanden goed in de vriezer. 

Tip: Heb je geen ijsjesvorm? Gebruik dan kleine bakjes, muffinvormpjes of siliconen vormpjes.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie