Pasta / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 0-2 personen

Lekker makkelijk en super smaakvol: Pasta Pesto

Danny

Studenten klassieker, maar daarom niet minder lekker: Pasta Pesto! 

pasta pesto

Ingrediënten: 

  • 3 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 1 teen knoflook, schoongemaakt
  • ½ basilicumplantje
  • 25 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • Een flinke scheut olijfolie en extra voor de tomaatjes
  • Peper en zout, naar smaak
  • 12 cherrytomaatjes
  • 150 gram verse tagliatelle

Bereiden: 

  1. Pureer 1 eetlepel van de pijnboompitten, knoflook, basilicum, parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout naar smaak, in de keukenmachine tot een dikke pesto.
  2. Halveer de cherrytomaatjes en besprenkel ze met de extra olijfolie, peper en zout en zet ze ongeveer 5 minuten in een oven van 200 graden tot ze zacht worden. Kook de verse pasta volgens aanwijzing op de verpakking. 
  3. Als de pasta gaar is kan deze na het afgieten meteen gemengd worden met de pesto, pijnboompitjes en geroosterde tomaatjes.

 

Tip: Ook erg smakelijk als koude pastasalade met een lepel creme fraiche en rucola er doorheen. 

 

Dit recept komt uit het boek: Vega lekker.

Samenwerkingen: 

Bowls & Dishes 
Saskia Lelieveld 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie