Knoflookkip met Gember en Paksoi

Op 19 april is het Knoflook Dag, dus deze knofloopkip met gember en paskoi staat vandaag op het menu bij onze Home Made Chefs. Het is een heerlijk gerecht dat binnen 15 minuten te bereiden is. Een lekkere snelle maar smakelijke hap dus! 

Knoflook geeft gerechten meer smaak, dat weet iedereen, maar wist je de volgende dingen over knoflook al?

Veel mensen gooien knoflook die begint te kiemen weg, maar dit is juist een stuk gezonder. Ontkiemende knoflook bevat namelijk een hogere concentratie antioxidanten, dus gebruik de teentjes mét de uitschieters vandaag voor het onderstaande recept. 

Heb je honden of katten, pas dan wel op met knoflook. Sommige stoffen uit knoflook worden omgezet naar sulfoxide en disulfide, dit zijn stofjes die de rode bloedcellen beschadigen. De rode bloedcellen van onze viervoeters zijn hier niet tegen beschermd. Dus pas op als je gerechten met knoflook aan het bereiden bent dat er niet per ongeluk een stukje op de grond valt en Boris de buldog het snel opeet...

knoflookkip

Ingrediënten voor de knoflookkip: 

Zoet zure komkommer 

  • 150 milliliter azijn
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel sambal 
  • 1 komkommer, in dunne plakjes

 

Gemberknoflook-kip met paksoi

  • 200 gram kippendijfilet, in reepjes
  • 1 theelepel kurkuma
  • Arachideolie
  • 1 paksoi, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 2 centimeter gember, geschild en geraspt
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 eetlepel sambal
  • 100 milliliter sterke kippenbouillon
  • 200 milliliter romige kokosmelk 
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 lente-ui

 

Extra benodigdheden:
Wok
Kookpan
Rasp

 

Bereiden:

 

Zoet zure komkommer 

  1. Breng de azijn met de suiker en de sambal aan de kook, haal de pan van het vuur. Laat de komkommer in de het zoetzuur marineren tot de wokschotel klaar is. 

 

Gemberknoflook-kip met paksoi

  1. Snijd de kippendijfilet in dunne reepjes en meng met de kurkuma. Verhit een scheut arachideolie in de wok en wok de paksoi op hoog vuur in circa 4 minuten beetgaar, breng op maak met zout en peper. Haal uit de wok en houd apart. 
  2. Veeg de wok schoon. Verhit een scheut arachideolie in de wok en bak de kipreepjes in circa 2 minuten goudbruin en gaar. Voeg de knoflook, gember en rode paprika toe en wok circa 1 minuut mee. 
  3. Breng op smaak met een beetje zout. Voeg de sambal, kippenbouillon, kokosmelk toe. Halveer de limoen en breng het gerecht op smaak met limoensap en bruine suiker. 
  4. Snijd de lente-ui in schuine stukken en verdeel over de knoflookkip wokshotel. 

 

Tip: serveer de knoflookkip met Thaise mie.

Zoals jullie hebben gelezen is dit een heerlijk wokgerecht. Wil je meer wokrecepten? Kijk dan eens op onze Wokking Woensdag pagina.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest