Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Kip wokschotel met cashewnoten en hoisinsaus

Danny

Ingrediënten voor de kip wokschotel met cashewnoten en hoisinsaus: 

Voor de wokschotel:

  • 2 stronken paksoi
  • 2 rode uien
  • 125 gram paddenstoelenmix
  • 4 kippendijen zonder bot
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 100 gram geroosterde cashewnoten 
  • 1 eetlepel sesamzaad 
  • arachideolie 

Voor de zoetzure komkommer: 

  • 1 komkommer
  • 150 mililiter azijn
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel sambal

Extra benodigdheden: Wok. 

 

Bereiden:

 

Zoetzure komkommer:

  1. Breng de azijn met de suiker en de sambal aan de kook, haal de pan van het vuur.
  2. Snijd de komkommer in dunne plakjes. 
  3. Laat ze in de zoetzuur marineren tot de wokschotel klaar is. 

 

Wokschotel:

  1. Halveer en was de paksoi. Snijd de paksoi in repen.
  2. Pel de rode uien en snijd in ringen.
  3. Halveer de grote paddenstoelen. Kleine kun je gewoon heel laten. 
  4. Snijd de kippendijen in blokjes.
  5. Verhit een scheut olie in de wok bak de kip in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Als de kip gaar is kun je deze uit de wok halen. 
  6. Verhit opnieuw een scheutje olie in de wok. Wok de paddenstoelenmix circa 2 minuten op hoog vuur tot deze goudbruin is. 
  7. Voeg de paksoi en uien toe en bak circa 4 minuten. Doe hierna de kip terug in de wok. 
  8. Meng de hoisinsaus en het sesamzaad door de wokschotel en breng op smaak met zout en peper.
  9. Top af met de geroosterde cashewnoten. 

Tip: Lekker om te serveren met mihoen. 

 

Het recept voor kip wokschotel komt uit het boek Wokking Lekker van Danny Jansen. En die bestel je hier!

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie