Bereidingstijd: 20-30 minuten / 4 personenen

Kip Parmezaan met cherrytomaatjes en verse groene pesto

Sterre

Een klassieke chicken Parm, zoals ze het in de Amerikaanse volksmond zo heerlijk noemen. Wij gaven aan dit iconische gerecht onze eigen draai door de kruidig en warme smaak van salie er aan toe te voegen. En wat de kaas betreft landde we op een combinatie van Parmezaan (hence the chicken Parm) voor de zoutigheid en mozzarella vanwege de smeltcapaciteit en romige textuur. De pesto maak je zelf of koop je op de versafdeling bij de supermarkt en laten we de zoetige cherrytomaten niet vergeten. Een perfecte kandidaat voor de echt verse 'alla mama' gerechten en eentje die je doordeweekse dagen een stuk zonniger maakt.

Voor twee personen is 1 kipfilet genoeg, maar maak je vooral geen zorgen over left overs want hij doet het ook uitstekend op een sandwich de dag erna. 

 

Ingrediënten voor de kip Parmezaan met cherrytomaten en verse groene pesto

  • 2 kipfilets
  • 4 blaadjes salie
  • 2 sneetjes witbrood als casino of zuurdesem
  • 50 gr bloem
  • 1 ei
  • 30 ml melk
  • 1 bol mozzarella Galbani
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • Handje basilicum
  • Verse groene pesto
  • Trosje cherrytomaten

 

Basisingrediënten op voorraad

  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • Zonnebloemolie om in te bakken

 

Benodigdheden

Oven, foodprocessor, vershoudfolie, antiaanbakpan

 

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 250ºC. Snijd de kip in de lengte door de helft. Leg een blaadje salie op beide kanten en leg de kipfilets tussen 2 lagen vershoudfolie. Sla plat met een pan tot ze zo dun zijn als schnitzels. Maal in een foodprocessor het brood en doe het kruim in een middelgrote, ondiepe schaal.
  2. Meng de bloem met zout en peper in een middelgrote kom. Klop in een diep bord de eieren los en meng met de melk. Wentel eerst de kip met het blaadje salie door het bloemmengsel, doop in het eimengsel en haal daarna door het broodkruim zodat het rondom gepaneerd is.
  3. Verwarm in een grote antiaanbakpan 3 cm zonnebloemolie op hoog vuur. Bak de kipfilets in 3-4 minuten of tot ze gaar en goudbruin zijn; keer ze regelmatig om. Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier.
  4. Snijd de mozzarella in plakken, rasp de Parmezaan en pluk de basilicumblaadjes. Leg de schnitzels op een bakplaat en leg de mozzarella erop, bestrooi met Parmezaanse kaas en leg de cherrytomaten er op de bakplaat bij. Schuif voor 6-8 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is. Schep de pesto er bovenop en garneer met basilicum.

Tip! Als we blijven hangen in the classis American way dan serveren we 'm graag met een simpele pasta met tomatensaus. Maar wil je het iets lichter houden dan raden we je een simpele groene salade aan. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie