Pasta / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 2 personenen

Kip avocado orzo salade met honing-mosterddressing

Sterre

De kip avocado orzo salade met honing-mosterddressing is de pérfecte zomerse salade. Gebakken kip gecombineerd met avocado, maïs, courgette, sperziebonen, sla, bacon en een harde blauwe kaas die je over de salade verkruimeld. Geen fan van blauwe kaas? Dan verwissel je 'm gauw voor mozzarella (feeling extra? één woord: burrata) of grof geschaafde Parmezaan natuurlijk. Maak 't zo gek als je zelf wilt. 

Heb je orzo in huis, dan heb je wat ons betreft goud in handen. Dit is, hoe je het noemt, een echte alleskunner. 'S nachts dromen we bijvoorbeeld over deze orzo pasta met garnalen van Ottolenghi en zo kan je er eindeloos mee variëren. De - op rijst lijkende - pasta toverden wij ditmaal om in een makkelijke eenpansmaaltijd en dat is op je doordeweekse dag natuurlijk meer dan welkom. 

 

Ingrediënten voor kip avocado orzo salade met honing-mosterddressing

  • 1 avocado
  • 1 gekookte maiskolf
  • ½ courgette
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 kipfilet
  • 100 gr blauwschimmelkaas
  • 3 plakken bacon
  • 150 gr orzo
  • 30 gr jonge bladsla melange
  • 350 ml groentebouillon

 

Dressing

  • 2 tl honing
  • 2 tl mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl balsamicoazijn

 

Basisingrediënten op voorraad

  • Peper en zout 
  • Olijfolie

 

Benodigdheden

Hapjespan, keukenrol

 

Bereiding

  1. Snijd de kip en courgette in blokjes, de avocado in plakjes en snijd in de lengte lange repen van de maïs af. Breek de schimmelkaas in blokjes. Voeg de ingrediënten voor de dressing in een potje, die je kunt afsluiten, bij elkaar en schud goed tot het één geheel wordt.
  2. Bak de kip, in een scheutje olijfolie, gaar in een hapjespan. Breng op smaak met zout en peper, haal uit de pan en bak nu, zonder extra boter of olie toe te voegen, de bacon. Schep, als deze krokant is, ook uit de pan, laat uitlekken op wat keukenpapier en bak nu de orzo in het vet van de bacon 1 min. aan. Voeg de bouillon en de sperziebonen toe en na 5 minuten de courgette en sperziebonen. Kook tot de orzo gaar is en de courgette zacht. 
  3. Schep de orzo en de groenten in een saladeschaal en maak op met de bacon, kip, maïs, avocado en schimmelkaas. Breng op smaak met zout en peper, besprenkel met de dressing en dien op.

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie