Bereidingstijd: 30-40 minuten / 0-2 personen

Kersencrumble met mascarpone

kersenrumble

Ingrediënten voor de kersencrumble:

  • 40 gram boter
  • 25 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 100 gram kersen uit blik
  • 100 milliliter kersensiroop, uit het blik van de afgegoten kersen
  • ½ eetlepel aardappelzetmeel gemengd met 1 eetl water
  • ¼ sinaasappel, alleen de rasp
  • 2 eetlepels mascarpone
  • ½ eetlepel vanillesuiker
  • Munt, ter garnering

 

Benodigdheden

Kookpan, cocottes, Airfryer

 

Bereiden:

  1. Kneed een kruimelig deeg van de boter, suiker en bloem. 
  2. Kook de kersen in de kersensiroop met de sinaasappelrasp en maak deze ietsje dikker door er het aardappelzetmeelpapje doorheen te mengen. Kook dit daarna nog kort door om de meelsmaak weg te nemen. 
  3. Vul de cocottes tot net onder de rand met de kersen. Kruimel hier bovenop de losse deegstukjes. 
  4. Bak de crumbles in circa 15 minuten op 180°C goudbruin in de Airfryer. 
  5. Ondertussen kun je de mascarpone opkloppen met de vanillesuiker. Serveer de crumbles warm met de mascarpone en garneer ze naar wens met een takje munt.

Uit het boek: Airfryer

Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie