Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 2-4 personen

Kersen zijn in het seizoen! Dus maken we lekkere kersenclafoutis.

Danny

Ingrediënten voor de Kersenclafoutis:

  • 125 gram kersen
  • 1 eetlepel maiszetmeel
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 80 gram bloem
  • 200 milliliter volle melk
  • 2 eieren
  • 4 quenelles (bollen) vanille-ijs

Optioneel:

  • 100 gram ruby chocolade, gesmolten
  • 2 eetlepels roodfruitpuree

Extra nodig: 4 silliconenvormpjes, 1 cornetje of spuitzak.

Bereiding van de Kersenclafoutis:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak de kersen schoon door middel van een kersontpitter. Wentel de kersen door het maiszetmeel en verdeel over de bakvormpjes. Roer de vanillesuiker en de bloem door elkaar en voeg beetje bij beetje de melk en de eieren toe. Meng tot een glad beslag.
  3. Schenk het beslag over de kersen in de bakvorpjes tot net onder de rand. Bak de clafoutis in circa 30 minuten gaar. 
  4. Haal de clafoutis uit de oven, laat licht afkoelen en serveer met een quenelle vanille-ijs. 

Optioneel:

  1. Smelt de Ruby chocolade en schep in een cornetje of spuitzak. Spuit een kersen tekening op het bord.
  2. Vul de kersentekening met roodfruit puree. 

Tip: Je kunt testen of de clafoutis gaar is door er een naald of mes voorzichtig in te steken. Als deze er schoon uit komt is de clafoutis gaar.

 

Dit recept komt uit het kookboek: Masterclass Desserts.

In samenwerking met:

Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie