Ovenschotel / Bereidingstijd: 1+ uur / 8 personen

Kerrie en Pompoen Quiche, heerlijk als voorafje

Danny

Lekker hartig, simpel en vegetarisch! Hét perfecte bijgerecht, de kerrie en pompoen quiche uit het boek Vega Lekker.

Pompoen quiche

Ingrediënten voor de kerrie en pompoen quiche: 

  • 1 scheut olijfolie 
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel gedroogde chiliringetjes
  • 400 gram pompoen, schoongemaakt en geraspt
  • 1 pak quichedeeg
  • 1 theelepel bloem
  • 4 eieren
  • 1 deciliter room
  • 100 gram mascarpone
  • Snufje Peper en zout

 

Extra benodigdheden:
Bakvorm
Oven
Garde
Koekenpan

 

Bereiden:

  1. Doe een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en fruit de gesnipperde ui, de fijngehakte knoflook, de korianderpoeder, de kerriepoeder, de gemberpoeder en de chiliringetjes tot alles lekker ruikt. Roer er dan de geraspte pompoen doorheen.  Breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet dit eventjes aan de kant.
  2. Bekleed een bakvorm met het quiche deeg op de volgende manier: leg onderin het blik een vel bakpapier en smeer de randen van het blik in met wat olijfolie en bestuif de randen licht met bloem. Leg dan het quichedeeg in het blik en zorg daarbij voor opstaande randen. Prik de bodem van het quichedeeg in met een vork.
  3. Maak een glad mengsel van de eieren, room en mascarpone door dit met een garde goed te kloppen. Breng ook dit mengsel op smaak met peper en zout. Meng dit door het gekoelde geraspte pompoenmengsel en doe dit mengsel in de bekleedde bakvorm.
  4. Bak de kerrie en pompoen quiche in ongeveer 45 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180˚C graden.  Om er zeker van te zijn dat de vulling goed gaar is, kun je het beste na 40 minuten iedere 5 minuten controleren of de quiche al gaar is. Het controleren kan met een satéprikker, wanneer de prikker droog uit de vulling komt, is de kerrie en pompoen quiche gaar.

 

Tip: deeg wat over is kun je gebruiken om de bovenkant van de quiche te versieren. Ook afgekoeld is de quiche erg lekker. 

 

Bij welk gerecht hebben jullie de quiche als bijgerecht gegeten? Laat het ons weten in een reactie!

 

Het recept voor de kerrie en pompoen quiche komt uit het boek: Vega Lekker

 

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Op zoek naar nog meer heerlijke vega gerechten? Op onze Veggielicious pagina zijn nog meer recepten te vinden. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest