Bereidingstijd: 10-20 minuten / 0-2 personen

Kapsalon uit de wok

kapsalon

Ingrediënten voor de kapsalon:

  • Zonnebloemolie
  • 500 gram shoarma 
  • 500 gram voorgekookte minikrieltjes
  • 2 kroppen ijsbergsla
  • 2 tomaten 
  • ½ komkommer
  • Scheutje olijfolie extra vierge
  • 125 gram geraspte jonge kaas
  • 8 eetlepels knoflooksaus 
  • 4 theelepels sambal oelek 

 

Extra benodigdheden:
Wok

 

Bereiden:

  1. Verhit een scheutje olie in de wok. Wok de voorgekookte krieltjes eerst circa 2 minuten, voeg de shoarma toe en wok al roerend in circa 10 minuten goudbruin en gaar. 
  2. Halveer de ijsbergsla, haal de kern eruit zodat je een bakje krijg. 
  3. Snijd de kern van de ijsbergsla in reepjes. 
  4. Snijd de tomaat in partjes en de komkommer in plakjes.
  5. Breng de sla op smaak met de olijfolie, zout en peper. 
  6. Verdeel de geraspte kaas over de shoarma, verlaag het vuur en wok mee tot de kaas smelt. 
  7. Verdeel de kapsalon uit de wok in de slabakjes met de extra sla. 
  8. Schep over de kapsalon ruim knoflooksaus en eventueel wat sambal. 

Uit het boek: Wokking Lekker

Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie