Salades / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 2-4 personen

Kale salad met dressing van karnemelk

Home Made Chefs

Ingrediënten voor de kale salad:  

  • 500 gr boerenkool (ongesneden)
  • 8 eieren
  • 6 plakken serranoham
  • 30 gr hazelnoten
  • 1 avocado

 

Ingrediënten voor 0,5 liter dressing: 

  • 2 dl karnemelk
  • 3 dl zonnebloemolie
  • 1 tl dijon mosterd
  • 1 eidooier

 

Benodigdheden

Kookpan, steelpan en oven met bakplaat en bakpapier

 

Bereiding dressing:

  1. Meng de eidooier met de mosterd en 1 el karnemelk in een mengkom. 
  2. Voeg al roerend met een garde de zonnebloemolie drupsgewijs toe. Let op dat je de olie pas weer laat druppelen als het vorige is opgenomen. 
  3. Voeg de rest van de karnemelk al roerend tot een mooie dressing.  

Bereiding salade: 

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  2. Pluk de boerenkool in stukjes en was deze goed. 
  3. Breng in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook de boerenkool 4 minuten en spoel daarna direct af met koud water. 
  4. Breng in een kleine kookpan water aan de kook. Kook de eitjes naar wens tussen de 5 en de 8 minuten en spoel direct na met koud water.
  5. Leg de plakken serronoham op een bakplaat met bakpapier. Plaats de bakplaat in de oven voor ca. 10 minuten. 
  6. Pel en halveer de eieren. Pel en snijd de avocado in blokjes. Hak de hazelnoten grof. 
  7. Maak een salade van de boerenkool met daarop de gehalveerde eitjes, hazelnoten, avocado en de krokante ham. Dresseer met de versgemaakte karnemelkdressing. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie