Brood / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Kaasfondue 2.0! Fonduen uit brood

Home Made Chefs

Ingrediënten voor kaasfondue:

  • 500 gr Zwitserse Gruyère geraspt
  • 300 gr emmentaler geraspt 
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 scheut citroensap
  • 1 el aardappelzetmeel of maizena
  • 4 el Kirsch
  • snuf nootmuskaat 
  • 1 heel ongesneden brood

 

Benodigdheden

Kaasfonduepan

 

Bereiding:

  1. Halveer de knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Schenk de wijn en citroensap in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kaas in porties toe en laat al roerend rustig smelten.
  2. Leng de maïzena aan met de kirsch en voeg toe aan de kaas. 
  3. Breng de fondue al roerend aan de kook en breng het op smaak met nootmuskaat en peper.
  4. Snijd een rondje in de bovenkant van het brood. Pas op dat je het brood insnijdt, maar niet doorsnijdt. Pluk voorzichtig grote stukken brood uit de vierkanten, zodat je een holte krijgt voor de kaasfondue.
  5. Giet de kaasfondue in het brood.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie