Japanse Flammkuchen met Tonijn Sashimi en Wasabi

Danny

Vandaag het recept van flammküchen op Aziatische wijze! Lekker met sashimi van tonijn, sesamzaadjes en wasabi saus. Perfect als avondeten of als je de reepjes wat kleiner snijdt ook als snack!

flammküchen met tonijn

Ingrediënten voor de flammküchen met tonijn sashimi:

  • 1 Flammküchen bodem
  • 1 à 2 eetlepels crème fraîche
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 theelepel sesamzaadjes, ongebrand
  • 75 gram verse tonijn, in dunne plakjes gesneden
  • Peper en zout, naar smaak
  • Wasabi, naar smaak 
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 20 gram wakamé zeewier
  • Tuinkers, naar smaak

 

Extra benodigdheden:
Oven

 

Bereiden:

  1. Snijd de flammküchen bodem in lange repen. Besmeer de repen met de crème fraîche. 
  2. Bestrooi de flammküchen bodem met de gesnipperde ui en sesamzaadjes.
  3. Bak de repen in circa 10 minuten gaar, in een oven van 250°C graden. 
  4. Breng ondertussen de tonijn op smaak met peper en zout. En meng de wasabi naar eigen smaak met de mayonaise. 
  5. Als de flammküchen uit de oven komen beleg je ze met de plakjes tonijn sashimi, wakamé zeewier, toefjes wasabi mayonaise en wat tuinkers naar smaak. 

 

Het recept voor flammküchen met tonijn sashimi kom uit het boek: Pizza’s en Flammküchen

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Met flammküchen kan je eindeloos combineren. Onze Home Made Chefs hebben verschillende recepten voor pizza's en flammküchen met verschillende toppings. Voor ieder wat wils! 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest