Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Jadis van the Lemon Kitchen maakt Zalmceviche

Jadis: "Vis laten garen in citroensap: ceviche is geweldig om te maken! Door het zuur van de citroen stollen de eiwitten in de vis, een magisch proces; ik vond het als kind al fascinerend (en lekker). Zalm is een perfecte vis voor een ceviche. De passievrucht en de citroen samen geven het gerecht een onvergetelijke kick."

Ingrediënten:

  • 500 g verse zalm zonder huid 
  • 2 passievruchten
  • 1 el extra vergine olijfolie 
  • 1 biologische citroen (sap, zeste en citroenkrulletjes)
  • 1 el extra vergine olijfolie 
  • verse cress, zoals tuinkers 
  • snuf zeezout en peper

Extra nodig: Zesteur, handpers. 

Bereiden:

  1. Snijd de zalm in mooie dunne plakjes en leg deze op een schaal. 
  2. Maak de marinade van het vruchtvlees van de passievrucht (inclusief de pitjes), olijfolie, 1 el citroensap en zout en peper. 
  3. Proef de dressing en breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper. 
  4. Schenk de marinade over de zalmplakjes en strooi er verse cressblaadjes overheen. 
  5. Gebruik de zesteur om nog wat citroenkrulletjes over de zalmceviche te verdelen. Serveer direct.

Tip: Lekker met zelfgemaakte crostini! Snijd wat stokbrood in dunne plakken, smeer deze in met wat olijfolie en zet ze 5-7 minuten in de oven op 200 °C (grillstand). 

Dit recept komt uit the Lemon Kitchen kookboek van Jadis Schreuder. 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie