Bereidingstijd: 30-40 minuten / 2-4 personen

Italiaanse kalfsspiesen met pasta pesto

pasta met kalfsspiesen

Ingrediënten voor de Italiaanse kalfsspiesen met pesto:

  • 1 bos basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 teentjes knoflook, gehakt 
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • 400 gram kalfsbiefstuk in 8 gelijke stukken van 50 gram
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • 8 roma tomaatjes
  • 1 groene courgette, in dunne linten over de lengte gesneden
  • 8 mini mozzarella bolletjes

Extra benodigdheden:
4 flinke takken rozemarijn als spies, de onderste blaadjes afgerist  

Bereiden:

  1. Maal voor de pesto de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in de keukenmachine. Maak op smaak met zout. 
  2. Meng de kalfsbiefstukjes met de olijfolie en gedroogde oregano en maak op smaak met peper en zout. 
  3. Rijg rozemarijnspiesen van de blokjes, tomaatjes, courgette plakken en mini mozzarella bolletjes. Zorg ervoor dat de courgette 
  4. zig-zag op de spies zit. 
  5. Besprenkel de spiesen met olijfolie en grill om en om circa 5 minuten tot medium gaar.

 

Tip: serveer met pasta of een frisse salade.

 

Uit het boek: Eten met stokjes

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie