Groenten / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 0-2 personen

Italiaanse boerenkool met amandelen en gebakken appels

Home Made Chefs

Italiaanse boerenkool met amandelen en gebakken appels

 Italiaanse boerenkool

Ingrediënten

  • 1 stronk boerenkool
  • 500 gr stamppot aardappelen
  • 2 st appels
  • 50 gr zwarte olijvenringetjes
  • 100 gr gedroogde tomaten
  • 1 el gedroogde oregano
  • 30 gr amandelen
  • Peper en grof zeezout
  • Olijfolie

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Bakpan

Bereiding

  1. Snijd de boerenkool zonder steel zo fijn mogelijk, en was deze grondig.
  2. Schil de aardappelen en snijd deze in kwarten.
  3. Zet de aardappelen net onder water met wat zout, leg daarop de boerenkool en plaats daarop een deksel zodat de aardappels koken en de boerenkool gaat stomen in de kookpan.
  4. Snijd de appels met schil in partjes en verwijder het klokhuis.
  5. Bak de partjes appel aan in een beetje olie en peper en zout ze.
  6. Hak de gedroogde tomaten fijn.
  7. Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin.
  8. Giet de stamppot af als de aardappels met een vork kapot te prikken zijn.
  9. Stamp de boerenkool met de gehakte gedroogde tomaten, de olijfringetjes en de gedroogde oregano tot een mooie stamppot.
  10. Serveer de stamppot met de gebakken appeltjes en amandelen.

 

Dit recept is in samenwerking met Boerschappen

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie