Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 0-2 personen

Insomnia - Hidde de Brabander

Home Made Chefs

Mocht je een eerste, tweede of derde date hebben en een beetje indruk willen maken, of ben je een geboren verleider? Dan maak je dit warme chocoladetaartje, met zo’n lopende kern die je á la minute afbakt. Gegarandeerd succes, thank me later. Door de toevoeging van koffie maak je het extra pittig.

Insomnia

Ingrediënten

Voor de ganache:

  • 225 gram slagroom
  • 20 gram koffiebonen
  • 150 gram pure chocolade (Brazil, 66,8% Callebaut) 

Voor het beslag: 

  • 125 gram ei
  • 65 gram eigeel
  • 75 gram kristalsuiker 
  • 180 gram boter 
  • 180 gram pure chocolade (Brazil, 66,8% Callebaut)
  • 75 gram bloem 

 

Bereiden

  1. Verwarm voor de ganache de slagroom tot ongeveer 50 °C. Haal het pannetje van het vuur, voeg de koffiebonen toe en laat ongeveer 1 uur trekken. 

  2. Zeef de slagroom en weeg 175 g af. Breng de slagroom aan de kook, haal het pannetje van het vuur en los de pure chocolade in de slagroom op. Laat de ganache afkoelen en doe in een spuitzak.

  3. Klop voor het beslag het ei met het eigeel
    en de kristalsuiker in een staande tafelmixer met garde luchtig. Smelt intussen de
    boter en los hierin de pure chocolade op. Zeef de bloem twee keer. Spatel eerst het chocolademengsel en vervolgens de bloem door het eimengsel en doe het beslag in een spuitzak. 

  4. Spuit het beslag in met bakspray ingevette koffiekopjes; zorg voor een klein kuiltje in het midden en houd wat beslag apart. Spuit elk kuiltje vol met de ganache en dek af met beslag. Bak de chocoladetaartjes ongeveer
    10 minuten in een op 185 °C voorverwarmde oven. Serveer direct. 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest