Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Indiase pompoenwok met yoghurtdip en naanbrood

De Home Made Chefs zijn dol op de Indiase keuken, de smaken van fris, scherp en delicaat. Het leuke is dat je zelf in mum van tijd je eigen naanbroden maakt! 

Indiase pompoen wok

Ingrediënten voor de Indiase pompoenwok:

 

Mini naan

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels rijstolie
  • 1 teentje knoflook

 

Yoghurtdip

  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 citroen

 

Pompoenwok

  • 1 fles pompoen
  • 1 ui 
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 1 eetlepels masalapoeder
  • 1 vleestomaat
  • Zout en peper
  • Takje verse koriander

 

Extra benodigdheden:
Vergiet
Kookpan
Deegroller
Kwastje 

 

Bereiden:

 

Mini naan

  1. Meng het zelfrijzend bakmeel met de Griekse yoghurt en het zout.
  2. Kneed tot een elastische ronde bal en verdeel in 8 kleinere balletjes.
  3. Bestrooi je werkblad met wat zelfrijzend bakmeel en rol de kleine balletjes uit tot een dikte van circa ½ centimeter.
  4. Pel en hak de knoflook.
  5. Meng in een kom de rijstolie met de knoflook. Bestrijk met een kwastje de mini broodjes aan beide kanten met de olie.
  6. Verhit de wok en bak de broodjes per 4 stuks in circa 3 minuten om en om goudbruin en gaar.

 

Yoghurtdip

  1. Meng de Griekse yoghurt, komijnpoeder, korianderpoeder, olijfolie en de citroen.
  2. Breng op smaak met zout en peper.

 

Pompoenwok

  1. Breng een pan met water aan de kook. Schil en halveer de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Van 2 bij 2 centimeter. Kook de pompoen in circa 4 minuten beetgaar.
  2. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de rijstolie in de wok. 
  4. Fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten en voeg dan de massalapoeder toe.  
  5. Schep voorzichtig de pompoen hierbij en roer door.
  6. Snijd de tomaten in dezelfde grootte als de pompoen en voeg toe aan de wok. 
  7. Hak de koriander fijn.
  8. Serveer de pompoen in het midden van een grote platte schaal.
  9. Schep enkele lepels yoghurtdip op het pompoenmengsel en verdeel de broodjes hier omheen.
  10. Garneer de Indiase pompoenwok met de fijngehakte koriander. 

De Indiase pompoenwok komt uit het boek: Wokking Lekker

Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie