Brood / Bereidingstijd: 40-50 minuten / 0-2 personen

Lekkere burger! Crunchy Iberico Burger met frisse paprikasalsa.

Danny

Ingrediënten voor de Iberico-crunch burger:

  • 4 plakjes Ibericoham
  • 1/2 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 1/2 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 kleine ui, in halve ringen gesneden
  • 1/2e eetlepel kappertjes
  • 1 takje rozemarijn, fijngehakt 
  • 1 teen knoflook, in plakjes gesneden
  • 1/3 theelepel cayennepeper
  • Olijfolie 
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1/2 eetlepel witte wijnazijn 
  • 250 gram Ibericogehakt
  • 1/2 ei, losgeklopt
  • 2 maisbollen, afgebakken en opengesneden
  • Mayonaise
  • Rucola

Extra nodig: BBQ, bakpapier

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Leg de Ibericoham op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in de voorverwarmde oven rustig krokant.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de gele en rode paprikareepjes, ui, kappertjes, rozemarijn, knoflook en cayennepeper. Laat langzaam garen tot alles zacht is geworden van structuur. Haal daarna van het vuur en breng op smaak met peper, zout en de witte wijnazijn. 
  4. Meng het Ibericogehakt met het ei, peper en zout. Vorm 2 burgers van het geahkt, laat deze vervolgens garen op de BBQ. Voor de extra bite kunnen de broodjes ook kort op de BBQ geroosterd worden.
  5. Besmeer de broodjes met mayonaise en beleg deze als laatste met rucola, de burger, de paprikasalsa en de uitgebakken Ibericoham.

Dit recept komt uit het kookboek: Lekker Burgerlijk!

 

Samenwerkingen: 

Saskia Lelieveld 
Bowls & Dishes 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie