Soep / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Home made spinaziesoep gegarneerd met popcorn

Home Made Chefs

Ingrediënten

Soep

  • 20 g geklaarde boter
  • 125 g uien, gepeld
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 420 g aardappelen
  • 650 ml groentebouillon
  • 140 ml bruisend mineraalwater
  • 100 ml room
  • 200 g babyspinazie
  • Zeezout
  • Peper

 

Popcorn

  • 70 g boter
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl allspice
  • 1 tl fijngemalen zeezout
  • 15 g olie
  • 60 g pofmaïs
  • 20 g basterdsuiker

 

Bereiding

  1. Verhit de geklaarde boter in een pan, voeg de uien, knoflook en aardappelen toe en bak ze 2–3 minuten.
  2. Voeg de bouillon toe, breng het aan de kook, dek het af en kook het op een laag tot middelhoog vuur gedurende 20–22 minuten.

Voor de popcorn

  1. smelt de boter in een kleine pan.
  2. Voeg het paprikapoeder, kerriepoeder, de gember, allspice en 2 snufjes fijngemalen zeezout toe en meng dit door elkaar.
  3. Houd het mengsel warm. 
  4. Giet de olie in een grote pan, verwarm zachtjes en voeg de pofmais toe.
  5. Dek af met het deksel en verhoog de temperatuur zodat de maïs gaat poffen.
  6. Schud de pan stevig en zet deze kort terug op de kookplaat tot alle mais is gepoft.
  7. Doe de popcorn in een kom, strooi er suiker over, meng en giet het warme botermengsel erdoor.
  8. Meng alle ingrediënten door elkaar.
  9. Breng het geheel op smaak met een beetje zout. 
  10. Doe het mineraalwater, de room, de spinazie en de aardappelsoep in de mengbeker en meng dit kort op stand 1.
  11. Zet de blender dan op stand 5 en blend het mengsel tot een romige soep.
  12. Serveer met de popcorn. 

Dit recept is in samenwerking met KitchenAid

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie