Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 6-8 personeen

Home made; Pandan pudding

Home Made Chefs

Ingrediënten

Pandan pudding

  • 875 ml water
  • 1 pakje groene agar agar à 13 gram
  • 1 tl pandanextract
  • 5 eiwitten
  • 200 g suiker

 

Santensaus

  • 200 ml water
  • 4 daun pandan, pandanblad
  • 250 g blok santen
  • zout
  • 1 el maïzena 

 

Gula djawasiroop

  • 100 g gula djawa, palmsuiker
  • 3 el suiker
  • 200 ml water

Extra nodig

  • tulbandvorm van circa 20 cm doorsnede

 

Bereiding

Pandan pudding

Breng het water met de agar agar en het pandanextract aan de kook. Kook al roerend circa 2 minuten door en laat afkoelen tot het lauw is. Spoel een tulbandvorm om met water. Klop in een vetvrije mengkom de eiwitten met de suiker stijf. Spatel het eiwitschuim door de lauwe agar agar. Schenk de massa in de puddingvorm en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.

 

Santensaus

Breng het water met de daun pandan aan de kook en kook het vocht in circa 15 minuten tot de helft in. Voeg santen en zout naar smaak toe en breng aan de kook. Roer de maïzena aan met een scheutje water en meng al roerend door het vocht. Kook nog 1 minuut door.

 

Gula djawasiroop

Hak de gula djawa fijn en breng samen met de suiker en het water aan de kook. Roer goed door tot alle suiker is opgelost. Zeef de siroop en laat afkoelen. 

 

Serveren

Stort de pudding en schenk voor het serveren de santensaus en de gula djawasiroop erover.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie