Hollandaise in een handomdraai

Sterre

Zelf makkelijk Hollandaise saus maken? Dat doe je zo. Wij hebben een foolproof recept ontwikkeld, zodat zelf Hollandaise maken een eitje wordt. Dus trek die blender maar uit de kast, volg ons stappenplan en til vanaf vandaag je ontbijt naar een sterrenniveau. 

 

Ingrediënten voor een Hollandaise saus voor ongeveer 4 personen

  • 200 gr ongezouten boter
  • 3 eierdooiers
  • 1 el citroensap
  • Scheutje azijn
  • Snuf zout

 

Benodigdheden

Blender (wij zijn fijn van deze leukerd), steelpannetje

 

Bereiding

  1. Smelt de boter langzaam in een steelpannetje.
  2. Meng de eierdooiers samen met het citroensap, azijn en zout in de blender en pulseer op lage snelheid ongveer 20 seconden. 
  3. Voeg nu - terwijl de blender op lage snelheid draait - (heel!) langzaam de gesmolten boter toe aan het eierdooiermengsel. 
  4. Laat nog een paar seconden draaien zodat alles goed is gemengd. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie