HMC Food Tour: de Rotterdam winter editie

Home Made Chefs

HMC Food Tour: Rotterdam Winter Editie

Ondanks de beperkte openingstijden van onze favoriete hotspots, gaan we deze winter niet somber en zielig op de bank zitten, nee, we gaan er gewoon overdag op uit! Dus, op zoek naar inspiratie om je partner, familie of vrienden tijdens de koude winterdagen mee te vermaken, lees dan snel verder! Home Made Chefs heeft namelijk een ware food-tour-kerst-winter-wandeling door Rotterdam uitgestippeld, met een aantal Rotterdamse showstoppers.

 

10:00 Bakkie pleur bij Kabouter Buttplug

We trappen de tour af bij koffietent Heilige Boontjes. Veel Rotterdamser dan dit gaat het niet worden. Bij deze tent staan ex-gedetineerden voor je klaar om dat bakkie zwarte goud of zo'n goudgele rakker in te schenken. Zo krijgen ze de kans om te re-integreren in de samenleving; heb jij ook weer een stukkie goede karma te pakken. Én alles is duurzaam, simpelweg goed en lekker. Op andere plekken noem je het bijzonder, in Rotterdam noemen we dit gewoon. Oh, vergeet je niet op de koffie te gaan bij die vreemde snuiter voor je neus? Kabouter Buttplug staat vol smart op je te wachten. 

Heilige Boontjes | Eendrachtsplein 3, 3015 LA Rotterdam

Direct naast metro- en tramhalte Eendrachtsplein

 

10:30 Hét Park

Met de eerste kop koffie achter de kiezen lopen we door naar een stukje erfgoed voor de Rotterdammers. Met 185 meter is de Euromast de hoogste toren van Nederland. Dan kan je eindelijk ook een keer zeggen “zo, die is echt hoog hè”. Naast de Euromast ligt een pittoresk park genaamd (heel origineel) het Park. Hier kan je het grootse landgoed De Heuvel bewonderen en heb je op vele hoeken uitzicht op de Reus van Rotterdam (de Euromast). Máár we komen natuurlijk niet alleen voor de natûr en bezienswaardigheden, er moet uiteraard ook gegeten worden. Bij Dudok In Het Park kan je terecht voor de brunch. Ga zitten en geniet van het buitengewone uitzicht, want wat is dit een plaatje. Ons advies luidt: houd het bij een croissantje en een jus d’orange, de rest van de tour bevat namelijk nog veel meer eten en drinken.

Dudok In Het Park | Baden Powelllaan 12, 3016 GJ Rotterdam

 

12:30 De Vreetkeet

Nu komen we met het grotere geschut. Met een croissant achter de kiezen, vrees niet, gaat nu het echte eten beginnen met een mini-tour in tour in de Markthal. Kijk je ogen uit in dit food-walhalla. Van hotdogs en een lekker Brammetje (hallo, de beste patat uit het hele land komt natuurlijk van Bram Ladage) tot authentieke Spaanse pinchos, een oud Hollandse kroket of Indiase Samosa's. Ons geluk kan hier niet meer op. Nu je hier toch bent sla je meteen je wekelijkse portie aan olijven, kaas, worst en wijn in. En vergeet je de Kubuswoningen en oude Haven om de hoek niet te checken? 'T is immers een sightseeing.

Markthal | Dominee Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam 

Direct naast metro-, tram- en treinstation Blaak (voor als je misschien liever met het ov gaat)

 

14:30 Nog eentje om het af te leren

Vanaf Blaak zetten we koers naar het centrum, het Stadhuisplein om precies te zijn. Beter bekend van de uitbundige fuiven na de overwinningen van Feyenoord die op het balkon en de Coolsingel worden gevierd. Stadhuisplein is een bekende plek waar veel Rotterdammers en bezoekers tot in de late uren te vinden zijn, want aan horeca geen tekort op dit plein. Snaai ijverig van een bittergarnituur en sla een G&T naar achteren bij de Cornelis Bar & Kitchen. Een perfecte plek om af te sluiten, want vanaf hier pak je makkelijk het OV terug naar huis.

Cornelis Bar & Kitchen | Stadhuisplein 3, 3012 AR Rotterdam

 

Bekijk hieronder de route of klink deze link voor de online route.

Afbeelding met kaart

Automatisch gegenereerde beschrijving

Heb jij de HMC Food Tour Rotterdam Editie gelopen? Laat het ons weten met een leuke foto en wie weet benaderen we jou om jouw favoriete stad in het zonnetje te zetten met behulp van jouw tips!

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie