Soep / Bereidingstijd: 40-50 minuten / 0-2 personen

Heldere pho met dumplings

Home Made Chefs

Ingrediënten:

  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 tl vissaus
  • sesamolie
  • Chili olie
  • 6-10 dumplings met kip of groenten (van de toko of maak ze zelf)
  • ½ broccoli
  • 1 paksoi (alternatief: Chinese kool) 
  • 100 gr sperziebonen
  • ½ venkel
  • 50 gr paddestoelen (shii-take of portobello)

Benodigdheden

Kookpan

Bereiding:

  1. Was en snijd de broccoli in roosjes. Snijd de venkel in grove stukken. Dop de sperziebonen en halveer ze. Snijd van de paksoi de grove bladeren. 
  2. Breng de bouillon aan de kook hierin de groenten beetgaar. Venkel: 14-20 minuten. Paksoi: 7 minuten. Broccoli: 4-5 minuten. Sperziebonen: 4 minuten. 
  3. Kook als laatste de dumpling voor 2-3 minuten in de bouillon.
  4. Schep de gekookte groentes in een soepkom en leg de dumplings hierop. 
  5. Breng de bouillon op smaak met de vissaus, sesamolie en naar wens de chiliolie. Breng het geheel opnieuw aan de kook. 
  6. Giet de bouillon over de groenten met de dumplings. Serveer deze soep met een lepel en stokjes.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie