Ingrediënten drie verschillende hartige croissants:
- 9 st verse croissants
- 150 gr gerookte zalm
- 50 gr roomkaas
- 5 radijsjes
- 100 gr rucola
- 4 eieren
- 100 ml melk
- 50 gr geitenkaas
- 50 gr hummus
- 100 gr pastrami
- 1 st Rode ui
- 1 eetl rode wijn azijn
- 1 eetl suiker
Basisingrediënten op voorraad
- Olijfolie
- Peper en grof zeezout
Benodigdheden
Bakpan, staafmixer
Bereiding croissant met omelet:
- Bak de croissantjes indien nodig nog kort krokant.
- Staafmixer het ei met de melk, de helft van de geitenkaas, wat peper en zout en bak hiervan in een scheutje olijfolie op middelmatig vuur een goudbruine omelet.
- Serveer de omelet met wat rucola en de rest van de geitenkaas op de croissant.
Bereiding croissant met gerookte zalm:
- Bak de croissantjes indien nodig nog kort krokant.
- Snijd de radijsjes met een schaaf in plakjes.
- Smeer de croissants in met de roomkaas.
- Beleg daarna met de rucola, de zalm en de radijsplakjes.
Bereiding croissant met pastrami:
- Snijd de rode ui in halve ringen.
- Verwarm in een pannetje de suiker, de azijn en de suiker tot de suiker is opgelost en laat het geheel minimaal 1 uurtje marineren.
- Bak de croissantjes indien nodig nog kort krokant.
- Smeer de croissantjes in met de humus
- Beleg het croissantje met de pastrami en de gemarineerde rode ui.